kontakt

Send oss en melding

Vi svarer deg så snart som mulig
t_ +47 55 69 93 99
e_ post@guilty.no
a_ Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen

Hvorfor Craft CMS er vår favoritt

Vi snakker om hvorfor CraftCMS gjør vår og kundenes hverdag bedre. Vi gir en overordnet innføring i de største fordelene med Craft CMS.
Craft cms

Hvis du er usikker på hva et CMS betyr, anbefaler vi at du først leser innlegget om "Hva er CMS?"

CraftCMS er ikke en "tema-basert" publiseringsløsning, som f.eks WordPress, hvor man kan laste ned og installere hvilke som helst tema (kaldt Themes på engelsk) på nettsiden og begynne å bygge nettsiden selv.

Craft er derimot en publiseringsløsning som utvikleren tilpasser for en nettside som allerede er designet og bygget, vi legger til redigerings-funksjonalitet på det innholdet som trengs å kunne endres (for eksempel tekstinnhold, kampanjesider, produktliste, tjenester, ansattliste, linker til sosiale medier osv).

Dette er en av de store fordelene med å bruke et CMS som Craft, nettsiden blir bygget på en profesjonell måte, samtidig som det er lett for deg som sluttbruker å logge inn å redigere innholdet som er hensiktsmessig å redigere. Redaktører og utvikler har stor fleksibilitet og frihet om det er behov for dette. I tillegg er har man større frihet med tanke på integrasjoner og utvikling mot 3.parter, da løsningen ikke er basert på en template, men bygget opp fra bunn av.

Noen nyttige egenskaper i CraftCMS

Flerspråklig

CraftCMS støtter at man kan redigere nettsiden sin i flere språk, uten å duplisere innhold, man bare velger hvilke språk man ønsker å redigere i sidemenyen, også fyller man ut de samme feltene som før, man kan også sette opp at språket bestemmes av domenet nettsiden er på (Hvis man f.eks har dinbedrift.no og dinbedrift.com, kan vi sette opp at begge domenene peker til samme sted, men har forskjellig språk).

Forhåndsvisning av SEO

Craft har en veldig intuitiv og god plugin for å forhåndsvise og tilpasse hvordan hver enkelt nettside fremstår i digitale kanaler. Her kan brukeren selv tilpasse innholdet med å definere hvilke bilder som skal vises når nettsiden deles på Facebook (Open Graph), hvilke tekst (metatittel og beskrivelse) og masse mer. I tillegg kan man enkelt se hvordan dette vil fremstå før man publiserer i forhåndsvisningen.

Live Preview

Når man redigerer innhold i Craft så kan man få real-time forhåndsvisning av nettsiden mens du redigerer, dette gjør det enklere for deg å vite hva det er man redigerer og hvordan det vil se ut når du lagrer.

Innholdstyper

I CraftCMS kan utvikler legge inn ulike typer innhold basert på behovet til brukeren, f.eks en "ansatt" som en egen innholdstype, blogginnlegg, videoinnlegg, produkter, tjenester m.m.

Globale Innstillinger

Utvikler kan definere globale innstillinger som kan brukes til f.eks sosiale media linker, bedriftnavn og tekst i footer som skal gå igjen på alle sidene på nettsiden.

Støtte for redigering av kompleks data

CraftCMS kommer med gode moduler som hjelper oss med å gjøre det enkelt for deg å redigere mer kompleks data, som f.eks prislister med tilbud og tilleggstjenester, lange blogg-innlegg flettet med sitater, bilder, video og lydinnhold.

Matrise

Matriser bidrar til at man enkelt får mer fleksibilitet ifm plassering av innhold. Et typisk CMS har forhåndsdefinerte sider som låser innholdet til en viss grad. Matriser gjør at får større frihet til å plassere innhold ved bruk av blokker slik du selv ønsker. Matrise blir forklart enkelt i Craft CMS sin egen video " Matrix Fields".


Avansert tilgangstyring som er enkel å adminstrere

Craft har god støtte for å sette opp brukergrupper med ulikt tilgangsnivå. Dette gjør at du som admin enkelt kan gi nye redaktører tilgang, samtidig som du har mulighet til å begrense tilgangen til området som er relevant for brukeren.

Craft CMS - stor fleksibilitet

Vi har testet flere ulike CMS, men har konkludert med at fleksibiliteten og brukervennligheten til Craft er bedre enn de fleste CMS der man skal ha mer enn en enkel one-pager eller blogg. Craft bidrar til kortere utviklingstid, samtidig som kundene får større fleksibilitet. Hvis du er i tvil om Craft passer deg tar vi gjerne et uforpliktende demo av løsningen.