kontakt

Send oss en melding

Vi svarer deg så snart som mulig
t_ +47 55 69 93 99
e_ email hidden; JavaScript is required
a_ Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen

Kaffepreik med våre deltidsansatte

Hva inspirerte Alexandra, Ørjan og Vegard til å bli utviklere? Vi har tatt en prat med våre deltidsansatte som deler tanker rundt dette, og hvordan det er å jobbe i et design- og teknologimiljø ved siden av studier.
Kaffepreik med studentene black

Fortell litt om bakgrunnen deres?

Alexandra: Jeg har utdannelse og erfaring innen kommunikasjon, markedsføring og prosjektledelse. Jeg ønsket å gjøre noe nytt, og har alltid likt matematikk og logikk. I frontend får jeg kombinert det med kreativitet.

Ørjan: Jeg har bakgrunn fra militæret hvor jeg jobbet som leder i logistikk. Er nå fulltidsstudent i voksen alder, og jeg angrer ikke et sekund på det. Spot on, elsker det jeg gjør - skulle gjerne gjort det tidligere.

Vegard: Bakgrunn innen IKT-Service, og har jobbet som IT-konsulent i fylkeskommunen. Liker godt studenttilværelsen, men er veldig klar for arbeidslivet.Hva inspirerte dere til å bli utviklere? / Hva inspirerte dere til å studere mobil- og frontendutvikling?

Vegard: Jeg synes det er gøy med problemløsing, og liker å finne nye måter å gjøre ting mer effektivt.

Ørjan: Det å løse problemer for folk og skape verdi - det oppleves meningsfylt. Det er en sinnsykt digg følelse å løse problemer og det gir mye mestringsfølelse. I tillegg til en bratt læringskurve - man er aldri helt utlært, og må være årvåken.

Alexandra: Jeg synes det er en stor fordel med et yrke som tillater deg å jobbe når som helst, fra hvor som helst. Det er også et yrke som stadig er i utvikling, så man må alltid være åpen for nye måter å gjøre ting på.
Hvilke prosjekt jobber dere med for tiden?

Vegard: Vi har akkurat utviklet en nettside for et internt prosjekt. Guilty har laget et poengsystem for å motivere og engasjere til kunnskapsdeling!

Alexandra: Jeg syns det var et veldig gøy prosjekt å jobbe med. Vi byttet litt på roller, og passet på å fordele oppgaver slik at man fikk gjøre oppgaver som man ikke er vant med. Dermed fikk alle bryne seg på ting de ikke er best på. Kjekt å kunne utfordre oss selv og få rom til det. Vi fikk også jobbe ut ifra en designfil fra en designer, noe som vi ikke gjør mye av på studiet.

Ørjan: Man kan legge inn bidrag, deretter blir poengsum regnet ut, og man får en oversikt over rangering, vinnere og premier. Underveis testet vi ut ulike teknologier, som for eksempel Next.js 13, Tailwind CSS, Sanity og Typescript.

Et annet prosjekt vi har jobbet med er nettsiden til NextGenTel. Vi har oppdatert frontend og backend, skrevet om fra Nexus til Pothos GraphQL. Vi gjennomførte også en ende-til-ende-test for å teste om flyten fungerer som designet fra start til slutt. I løpet av prosjektet hadde vi standups med våre utvikler-mentorer hvor vi gikk gjennom status, dagens agenda, plan fremover og sparring.

Det som er så fint med å ha en relevant deltidsjobb ved siden av studiet er å jobbe med ekte prosjekter og ekte kunder. Det er veldig motiverende!Har dere noen favorittapper?

Alexandra: Jeg prøver å begrense tid på mobilen, men bruker mest Spotify og Instagram for å følge med på og venner, og New York Times for nyheter.

Ørjan: Jeg bruker mest Twitter. Jeg følger med på store navn innen tech som deler nyheter og kodeeksempler. Ellers bruker jeg også Spark, som samler og kategoriserer ulike typer mail på en veldig logisk måte - anbefales!

Vegard: Apollo er en favoritt. Det er en “Reddit-app”, med underholdning, memes og verdensnyheter (en del fake news, så her mp man være kritisk). Bruker også en app som heter Hiderate, den minner meg på å drikke vann.Og til slutt: Hva vil dere bli når dere blir stor?

Vegard: Pensjonist! 👴🏼

Alexandra: Sommelier og pensjonist, og reise rundt i Italia og drikke god vin 🍷

Ørjan: Utvikler. Har hatt god tid til å tenke på akkurat det 🤓