Apputvikling

Klarer du deg ikke med en nettside? Da kan vi godt lage en app til deg, til både nett og mobil. Først lager designerne våre noe som ser helt fantastisk ut, og så begynner utviklerne våre å skrive magiske ting. Så bare funker det. Helt vilt. Om de kjører i nettleseren eller på mobilen, bryr ikke de seg om.

Vi bistår selskaper i hele prosessen fra idè til ferdig utviklet app. Ønsker du hjelp med apputvikling? Legg igjen en melding i skjema under eller se vår kontaktinfo her. Vi har hovedkontor i Bergen, men har flere kunder i Oslo og Stavanger. Både fysisk og digitale møter er mulig utenfor Bergen.

Hva er en app?

En app kan være så mangt, alt fra enkle apper med enkel funksjonalitet med bilde og tekst, til store komplekse løsninger som krever komplekse systemer i bunn. Innen apputvikling har man tre alternative løsninger - native, hybrid eller webapp.

Hvilke type app skal utvikles - mobil eller nettleser?

Native app

Native utvikles separat for hver plattform (iOS og android). En native app gir deg mulighet til å utnytte all funksjonalitet på telefonen, men er det mest kostbare alternativet å utvikle, samt vedlikeholde. Skal man kjøre krevende grafiske løsninger som f.eks spill er dette å anbefale.

Hybrid app

Har du hørt uttrykket “slå to fluer i en smekk”? Utvikling av mobilapper her i huset fungerer sånn. Vi – altså utviklerne våre – kan skrive én app, og så funker den på både Android og iOS.

Denne løsningen baserer seg på utvikling på et felles språk og løsning. Appen vil være tilgjengelig for nedlastning via app store og google play og vil føles som en vanlig app for brukeren. Når det bygges på et felles rammeverk vil man redusere kostnader i forbindelse med utvikling, samt forenkle arbeidet med vedlikehold og oppdatering. Denne løsningen er som regel den mest foretrukne løsningen, med mindre man ønsker en krevende app for tunge grafiske løsninger eller spill.

Web app

Dette er en app som kjøres via nettleseren din. Den vil ikke være tilgjengelig for nedlastning via Appstore eller Google Play. Denne løsningen er ofte det rimeligste alternativet og fungerer bra for løsninger der man ikke har behov for at brukeren har installert appen direkte på mobilen.

Hvordan skal appen fungere på mobil og nettleser?

Før man tenker funksjonalitet bør man kartlegge markedet og eventuelle konkurrenter. Det finnes gode modeller og arbeidsmetodikker for denne fasen. Her definerer man hva appen faktisk skal gjøre. Er app idéen god? Når man har konkludert med markedspotensialet må man starte med wireframes. Dette er strektegninger som definerer funksjonene i appen og hvordan man navigerer. Her er det viktig å følge retningslinjene til Apple og Google for å sikre at kravene deres blir ivaretatt. Når appen er skissert opp vil man kunne definere omfang og kompleksitet.

Trenger du hjelp med dette?

Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat om hvordan vi kan hjelpe hverandre.
Send oss en melding