Hvorfor ikke bruke egenutviklet CMS for nettsider

Hvorfor du ikke bør bruke egenutviklet CMS for din nettside
Hvorfor ikke bruke egenutviklet CMS for nettsider

Vi bruker ikke et egenutviklet CMS fordi vi mener at CraftCMS sammen med andre moderne alternativer (PyroCMS, Statamic, Drupal 8) allerede har "vunnet kampen" om å fungerer for de fleste bruksområdene vi kommer over. Samtidig som det er vanskelig, fra et utviklingsperspektiv, å holde dokumentasjon oppdatert om man jobber på egenutviklet software, i tillegg til å bygge kundesider. Dette gjør at on-boarding av nyansatte blir vanskeligere da dokumentasjon og hjelpemateriell kanskje ikke ville reflektert virkeligheten.

En annen viktig faktor er at egenutviklet CMS er proprietært og du blir i mye større grad bundet opp til din leverandør. Det er en relativt krevende prosess å overta en løsning som er utviklet helt på egenhånd. Ved å benytte seg av en løsning som CraftCMS, som er godt dokumentert, kan man kjapt lære opp nyansatte og kjapt finne løsninger på tekniske utfordringer som måtte oppstå. I CraftCMS verden er utviklersamfunnet stort og hjelpevillig om man står fast eller trenger råd.

Derfor har vi valgt å spesialisere oss på utvikling av CraftCMS baserte nettsider.


Her er et lite utvalg av andre selskaper som har valgt CraftCMS som sitt publiseringsverktøy:

  • Oakley
  • Salesforce
  • Netflix
  • Sonos
  • NextGenTel


Les mer om hvorfor Craft er vår favoritt her.

MVP - effektiv utvikling av konsept webutvikling

MVP - effektiv utvikling ved bruk av ferdigmoduler

Ikke alt trenger å bygges fra bunn av når man utvikler nye applikasjoner. Under kan du lese mer om hvordan vi benyttet FullCalendar for å spare kostnader og tid. Kunden fikk et komplett kalender- og tidslinjesystem som fungerer utmerket i en MVP som ikke har blitt validert i markedet.
Konseptutvikling-1 webutvikling

Konseptutvikling - bygge prototype ved hjelp av Lean UX

Lean UX er en teknikk for å teste ulike hypoteser for å få kjappe avklaringer på om man er på rett spor ved utvikling av konsepter.
Hva-er-mvp webutvikling

Hva er en MVP?

En minste fungerende løsning (MVP) tvinger deg til å forenkle, og tenke over hva som faktisk er kjernen i produktet.