kontakt

Send oss en melding

Vi svarer deg så snart som mulig
t_ +47 55 69 93 99
e_ email hidden; JavaScript is required
a_ Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen

Verktøy for å teste din nettside

Vi gir deg noen gode verktøy for å teste kvaliteten på din nettside.
Verktøy-for-å-teste-nettside

Vi ønsker å dele noen tips til verktøy som er nyttig i forbindelse med testing av din nettside, noe vi alltid benytter når vi jobber med webutvikling.

Er din nettside mobilvennlig?

For mange er dette en selvfølge i 2017, men desverre ser vi fortsatt mange nettsider som ikke er mobilvennlig. Ifølge statistikker vil nok flertallet av dine lesere benytte mobil når de er inne på din nettside. Hvis din nettside ikke er mobiltilpasset vil leserne forsvinne fra siden din. I tillegg vil Google straffe deg i søkerangeringer. Du kan teste hvor mobilvennlig du fremstår hos Google her.

Test

Hvordan ser din nettside ut når den deles på Facebook?

Sørg for at du har kontroll på kommunikasjonen når andre deler dine sider i sosiale medier. Har du lagt inn tekst og bilder på alle viktige sider? Facebook ønsker at du benytter riktig format på såkalte Open Graph bilder. Sjekk hvordan du fremstår på Facebook Debugger.

Hvor rask er nettsiden din?

Hvis du har en tung og treg nettside vil du sannsynligvis miste lesere før de er kommet inn. Ofte er det enkle grep som skal til for å forbedre hastigheten. Du kan teste din nettside hos Pingdom. Har du dårligere enn "B" på "Performance Grade" bør du vurdere tiltak.

Pingdom

Hvordan ser dine sider ut på Google?

Når din nettside vises i søkeresultater på Google er det viktig at din kommunikasjon er riktig. Metadata bidrar til bedre organisk synlighet ved å fortelle søkeleverandørene om innholdet på dine sider, samt gir en beskrivelse til potensielle besøkende om hva de kan forvente ved å besøke din side. Dette bør du kunne tilpasse for alle undersider på ditt nettsted. Her ser du eksempel på metatittel (Guilty AS - Design.....) og metabeskrivelse (undertekst). Du kan selv se hvordan din nettside fremstår ved å benytte søkefrasen "site:din nettadresse". For eksempel: site:guilty.no

Jobber du med nettsiden hos din bedrift bør du kanskje ta en titt på noen av disse innleggene:

- Hva er CMS?
- Hvorfor Craft CMS er vår favoritt
- 5 tips til en god nettside

Eller les mer om webutvikling her.